Amazon ha decidit instal·lar a Barcelona el centre des del que assessorarà i donarà suport a les pimes del Sud d'Europa que venen a través de la seva plataforma de comerç electrònic i que comportarà la generació de 500 llocs de treball en tres anys.

En l'actualitat, Amazon compta amb centres similars a Irlanda, Alemanya, Eslovàquia, Sud-àfrica i Estats Units, que registren més de 8 milions d'interaccions amb venedors, com, per exemple, formació, assessorament, resolució de dubtes o assistència, han informat avui a Efe fonts de la companyia.

Des de les instal·lacions de Barcelona es donarà suport -via telemàtica- a França, Itàlia i Espanya, país en el qual usen la plataforma d'Amazon oberta a tercers ("marketplace") desenes de milers de pimes que l'any passat van exportar productes per valor de 200 milions d'euros.

L'anomenat "Seller Support Hub" representa la cinquena inversió que Amazon anuncia a Espanya en els últims nous mesos, després de la inauguració de dues instal·lacions logístiques urbanes dedicades a "Primi Now" (lliuraments ultra ràpides) a Madrid i Barcelona, dos centres logístics a Castellbisbal i el Prat de Llobregat i l'ampliació del de San Fernando (Madrid).

Amazon Marketplace permet a empreses de qualsevol mida vendre els seus productes a centenars de milions de clients de tot el món a través de les onze webs de les quals disposa la companyia.

Des del centre "multilingüe" de Barcelona es donarà suport a les petites empreses franceses, italianes i espanyoles que venen els seus productes en l'esmentada plataforma, tant en els seus països d'origen, com a clients de tot Europa i la resta del món.

La companyia, que a tot el món compta amb més de 2 milions de venedors, ja ha obert el procés per contractar als cent primers integrants de l'equip que treballarà en aquest centre, que està previst que comenci a operar abans de l'estiu.

Per al director general d'Amazon a Espanya i Itàlia, François Nuyts, Barcelona és la seu "ideal" per a aquest centre, perquè la ciutat compta amb "la combinació d'una xarxa de professionals internacionals de reconegut talent i amb un teixit de pimes, emprenedors i 'start-ups' especialment dinàmic i innovador".

Per al directiu, aquesta nova inversió suposa una mostra més de l'aposta d'Amazon per Espanya, on ha generat més de mil llocs de treball en cinc anys, tant en les seves oficines corporatives com en els seus centres logístics i tecnològics.

"Volem ser el millor soci per a les empreses europees, independentment de la seva mida, i el nostre nou Seller Support Hub posarà a la seva disposició la formació i assistència necessàries perquè completin amb èxit el seu salt a l'economia digital", ha explicat el vicepresident d'Amazon Marketplace a Europa, François Saugier.