El Banc Central Europeu (BCE) mantindrà avui les mesures de la seva política monetària tot i la recent forta pujada que ha registrat la inflació en alguns països de la zona de l'euro, després de l'encariment de l'energia.

El BCE també publicarà les seves noves projeccions macroeconòmiques, de creixement i inflació, en què hi podria haver una revisió a l'alça per l'encariment del petroli i la depreciació de l'euro. L'entitat monetària podria dir també que els riscos es mantenen a la baixa per la incertesa política a Europa davant les pròximes eleccions a França, Holanda i Alemanya. El BCE presta diners als bancs setmanalment al 0% i els cobra un 0,4% per l'excés de les seves reserves. Comprarà deute públic i privat de la zona de l'euro per valor de 80.000 milions d'euros fins al març i l'abril reduirà la quantitat a 60.000 milions d'euros fins a final d'any.

La inflació va pujar a la zona de l'euro el febrer dues dècimes fins al 2% interanual, la puja més elevada des de fa quatre anys, però no s'espera que influeixi immediatament en la política monetària del BCE perquè l'increment ha estat impulsat pels preus de l'energia, que tenen un caràcter temporal.

Aquesta taxa d'inflació ha assolit l'objectiu del regulador europeu, que és un percentatge una mica inferior al 2% però a causa de l'energia, els aliments, l'alcohol i el tabac.