La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha resolt el recurs de suplicació interposat per la Societat Municipal Mediambiental d'Igualada (SMMI), que presta serveis de neteja a la capital de l'Anoia, i el treballador Pedro González Domínguez, i ha confirmat la resolució del jutjat social número 10 de Barcelona del mes de juliol passat que declarava improcedent l'acomiadament del treballador per part de la SMMI. La societat municipal havia estat condemnada a readmetre el treballador o bé a indemnitzar-lo amb 38.386,39 euros, a més d'abonar-li els salaris no percebuts des de la data de l'acomiadament i la notificació de la sentència. La sentència no és ferma, i pot ser recorreguda a la sala del social del Tribunal Suprem.

González, president del comitè d'empresa i afiliat a la CGT, va ser acomiadat el gener del 2016, al·legant, la SMMI, diversos motius disciplinaris. En el seu moment, la CGT va denunciar que la mesura presa per l'empresa era «desproporcionada i injusta» i que «vulnera el dret fonamental de la llibertat sindical, amb el propòsit de desarticular i bloquejar de nou les negociacions previstes per a l'any en curs, i deixar indefensa tota la plantilla de la neteja viària d'Igualada», i vinculava l'acomiadament a una convocatòria de vaga.

La CUP d'Igualada va emetre ahir un comunicat en què felicitava Pedro González i la CGT Anoia «per la valentia mostrada en tot aquest procés», i qualificava l'acomiadament del treballador de «represàlia sindical al cap del comitè d'empresa». Per a la CUP, aquest pronunciament del TSJC és «un exemple que la lluita als llocs de treball en defensa dels drets dels treballadors no és un capritx, sinó pràctica obligada per fer-nos respectar i millorar les nostres condicions i les dels serveis públics a la ciutat».

Segons la CUP, «tot i no concedir la nul·litat de l'acomiadament, la ratificació de la improcedència de l'acomiadament de Pedro González pel TSJC és una clara garrotada a l'estratègia de la represàlia i la por amb què la gerència de la SMMI ha respost les justes reclamacions de millores del servei públic de recollida d'escombraries i de neteja viària a la ciutat d'Igualada».