El Grup de Professors d'Economia de la Catalunya Central i els estudis d'ADE del campus Manresa de la UVic-UCC organitzen demà les segones Jornades d'Economia de la Catalunya Central a les instal·lacions d'UManresa-FUB.

Enguany, hi participaran uns 170 estudiants de Batxillerat, d'instituts de Vic, Moià, Solsona i Berga i dels centres Joviat i Cal Gravat de Manresa. Les jornades es desenvoluparan en format de tallers, inclouran una activitat col·laborativa i es clouran amb una conferència de l'economista José María Gay de Liébana titulada «Un tomb per l'economia mundial i espanyola». La jornada s'allargrà des de les 9 del matí fins a 2/4 de 2 del migdia.

Els alumnes assistents podran escollir entre set tallers. Així, podran treballar les competències personals com a element diferenciador en una sessió de màrqueting personal per a la recerca de feina que impartirà Carlos Bella. La directora de teatre Sílvia Sanfeliu oferirà un taller de comunicació no verbal per ajudar els alumnes a cuidar l'expressió en presentacions, treballs de recerca, entrevistes de feina. Núria Serrat impartirà un taller d' elevator pitch perquè aprenguin a presentar i defensar una idea en poc temps. Un altre taller anirà a càrrec d'Aida Camps i Marc Bernadich, i consistirà en simular el funcionament d'un gabinet de crisi en una empresa. Membres de la Guàrdia Civil impartiran un taller sobre frau fiscal. També hi haurà un taller d'introducció al món de la borsa a càrrec de Mario Márquez i un sobre com optimitzar LinkedIn per trobar feina, que impartirà Miquel Àngel Gómez. En aquesta edició, les jornades inclouran per primer cop un concurs per introduir els alumnes a la borsa.