La cadena de supermercats alemanya Lidl finalment construirà a Martorell (Baix Llobregat) el seu nou centre logístic, l'onzè a Espanya, que tindrà una superfície màxima de 65.000 metres quadrats i podria ser la plataforma més gran del grup a Europa.

L'empresa ha adquirit un terreny de 120.000 metres quadrats a Martorell davant la impossibilitat d'ampliar el magatzem que posseeix a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), que seguirà operatiu al marge d'aquesta nova inversió, segons ha avançat avui el diari Expansión.

Fonts de la companyia han assenyalat a Efe que la Generalitat està tramitant el pla director en el qual es troben els terrenys i que l'objectiu és que les obres comencin al llarg de l'any vinent.

A Martorell, Lidl podrà construir una superfície màxima de 65.000 metres quadrats. Si ho fa, aquest centre de distribució es convertiria en el més gran de la cadena a Europa, per davant del que va inaugurar el mes de setembre passat a Alcalá de Henares (Madrid).

La cadena germànica no ha facilitat la xifra d'inversió prevista en la nova plataforma a Catalunya, ja que el projecte es troba "en una fase molt incipient", però ha recordat que el centre d'Alcalá que, encara que ja funciona, estarà plenament operatiu el 2018, suposarà una inversió total de més de 70 milions d'euros i generarà 275 llocs de treball.

Lidl, que té la seva seu central a Espanya a Montcada i Reixac, té 550 supermercats en aquest mercat, un centenar d'ells a Catalunya, i una facturació superior als 3.000 milions d'euros.