Els preus dels bitllets d'avió baixen un 4,5%

El descens correspon a l'últim trimestre de 2016, segons l'informe de l'Institut d'Estadística

17.03.2017 | 17:49
Els preus dels bitllets d'avió baixen un 4,5%

Els preus del transport aeri regular de passatgers van baixar un 4,5% en el quart trimestre de 2016 respecte al mateix període de 2015, taxa gairebé un punt superior a la del trimestre anterior, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE ).

Les activitats de serveis de seguretat també van elevar la seva taxa anual en el quart trimestre de l'any passat, dos punts, fins al -0,3%, mentre que els serveis d'informació van incrementar la seva taxa interanual gairebé 1,5 punts, fins a l'1, 8%.

Aquestes tres activitats van ser les que van presentar els ascensos interanuals durant el quart trimestre del 2016, segons revela l'Índex de Preus del Sector Serveis, l'objectiu és facilitar trimestralment índexs de l'evolució del preu dels serveis proporcionats a empreses per cadascun dels sectors des del punt de vista del productor.

De les quinze activitats del sector serveis per a les que l'INE calcula índexs de preus, deu d'elles van incrementar la seva taxa de variació interanual en el quart trimestre de 2016 i quatre l'retallar, especialment les telecomunicacions, amb un descens d'un punt, fins a una taxa anual del -6%. Les activitats postals i de correus, per la seva banda, van mantenir la seva taxa interanual en el 2,4%.

Pel que fa a la variació trimestral, les majors pujades de preus respecte al trimestre anterior es van produir en publicitat (+ 20,7%); serveis d'informació (+ 1,9%) i activitats postals i programació informàtica (+ 0,3% en els dos casos).

Per la seva banda, entre les activitats els preus van disminuir en el quart trimestre de 2016 respecte al trimestre anterior van destacar telecomunicacions (-2%); transport marítim de mercaderies (-0,4%) i estudis de mercat (-0,3%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El sou català és un 11% inferior que el salari mig de la Unió Europea

La bretxa s´ha reduït un 0,3% l´últim any, perquè el sou català ha baixat però l´europeu ho ha fet...

La bagenca Busi Cafès inverteix un milió en una nova planta a Bufalvent

La bagenca Busi Cafès inverteix un milió en una nova planta a Bufalvent

L'empresa, propietària de les marques Arabo i L'Aroma, preveu doblar la seva producció de cafè

Catalunya exposa a Brussel·les la riquesa vinícola per atreure nous importadors belgues del sector

La Generalitat va presentar ahir la marca «Catalan Wines» a Brussel·les per...

CaixaBank, premiat com a millor banc a Espanya per Global Finance

CaixaBank ha estat elegit com a millor banc a Espanya per Global Finance, un guardó que el...

Enllaços recomanats: Premis cinema