Els preus dels bitllets d'avió baixen un 4,5%

El descens correspon a l'últim trimestre de 2016, segons l'informe de l'Institut d'Estadística

17.03.2017 | 17:49
Els preus dels bitllets d'avió baixen un 4,5%

Els preus del transport aeri regular de passatgers van baixar un 4,5% en el quart trimestre de 2016 respecte al mateix període de 2015, taxa gairebé un punt superior a la del trimestre anterior, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE ).

Les activitats de serveis de seguretat també van elevar la seva taxa anual en el quart trimestre de l'any passat, dos punts, fins al -0,3%, mentre que els serveis d'informació van incrementar la seva taxa interanual gairebé 1,5 punts, fins a l'1, 8%.

Aquestes tres activitats van ser les que van presentar els ascensos interanuals durant el quart trimestre del 2016, segons revela l'Índex de Preus del Sector Serveis, l'objectiu és facilitar trimestralment índexs de l'evolució del preu dels serveis proporcionats a empreses per cadascun dels sectors des del punt de vista del productor.

De les quinze activitats del sector serveis per a les que l'INE calcula índexs de preus, deu d'elles van incrementar la seva taxa de variació interanual en el quart trimestre de 2016 i quatre l'retallar, especialment les telecomunicacions, amb un descens d'un punt, fins a una taxa anual del -6%. Les activitats postals i de correus, per la seva banda, van mantenir la seva taxa interanual en el 2,4%.

Pel que fa a la variació trimestral, les majors pujades de preus respecte al trimestre anterior es van produir en publicitat (+ 20,7%); serveis d'informació (+ 1,9%) i activitats postals i programació informàtica (+ 0,3% en els dos casos).

Per la seva banda, entre les activitats els preus van disminuir en el quart trimestre de 2016 respecte al trimestre anterior van destacar telecomunicacions (-2%); transport marítim de mercaderies (-0,4%) i estudis de mercat (-0,3%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El polèmic runam del Cogulló
L'associació de la Rampinya recorda que la sentència del Cogulló s'ha de complir

L'associació de la Rampinya recorda que la sentència del Cogulló s'ha de complir

El president dels veïns conclou que l'empresa «no ha fet la feina que havia de fer i ara s'exclama»

Les renovables i Pimec insten a reactivar aquest tipus d'energies a Catalunya

L'Associació d'Empreses d'Energies Renovables (APPA), la Unió Espanyola...

Estibadors i patronal aconsegueixen un principi d'acord

Els sindicats dels estibadors i la patronal del sector Anesco han arribat a un principi d'acord...

Urbanisme diu que «només ho pot resoldre un jutge»

? Sobre la possibilitat d'una moratòria respecte la data fixada per finalitzar els...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema