Els preus dels bitllets d'avió baixen un 4,5%

El descens correspon a l'últim trimestre de 2016, segons l'informe de l'Institut d'Estadística

17.03.2017 | 17:49
Els preus dels bitllets d'avió baixen un 4,5%

Els preus del transport aeri regular de passatgers van baixar un 4,5% en el quart trimestre de 2016 respecte al mateix període de 2015, taxa gairebé un punt superior a la del trimestre anterior, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE ).

Les activitats de serveis de seguretat també van elevar la seva taxa anual en el quart trimestre de l'any passat, dos punts, fins al -0,3%, mentre que els serveis d'informació van incrementar la seva taxa interanual gairebé 1,5 punts, fins a l'1, 8%.

Aquestes tres activitats van ser les que van presentar els ascensos interanuals durant el quart trimestre del 2016, segons revela l'Índex de Preus del Sector Serveis, l'objectiu és facilitar trimestralment índexs de l'evolució del preu dels serveis proporcionats a empreses per cadascun dels sectors des del punt de vista del productor.

De les quinze activitats del sector serveis per a les que l'INE calcula índexs de preus, deu d'elles van incrementar la seva taxa de variació interanual en el quart trimestre de 2016 i quatre l'retallar, especialment les telecomunicacions, amb un descens d'un punt, fins a una taxa anual del -6%. Les activitats postals i de correus, per la seva banda, van mantenir la seva taxa interanual en el 2,4%.

Pel que fa a la variació trimestral, les majors pujades de preus respecte al trimestre anterior es van produir en publicitat (+ 20,7%); serveis d'informació (+ 1,9%) i activitats postals i programació informàtica (+ 0,3% en els dos casos).

Per la seva banda, entre les activitats els preus van disminuir en el quart trimestre de 2016 respecte al trimestre anterior van destacar telecomunicacions (-2%); transport marítim de mercaderies (-0,4%) i estudis de mercat (-0,3%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La pensió mitjana a Catalunya puja un 2% al juny fins als 955,67 euros

Les prestacions per jubilació se situen en 1.081,05 euros, un 2,1% més que l'any passat

La recuperació econòmica redueix el pes de la marca blanca als súpers

La recuperació econòmica redueix el pes de la marca blanca als súpers

Un congrés de la UOC a Barcelona analitzarà aquesta setmana l'evolució del mercat al detall

Obre portes la 20a edició de la 080 com a aparador del disseny català

La vintena edició de la 080 Barcelona Fashion va obrir les portes ahir al migdia amb les...

El penjoll de l'osset de la manresana Tous s'incorpora al Museu del Disseny

El penjoll de l'osset de la manresana Tous s'incorpora al Museu del Disseny

L'icònic ós de la firma manresana Tous ja forma part de la col·lecció...

Enllaços recomanats: Premis cinema