El Govern de la Generalitat ha posat en marxa el Programa de Transformació Digital del Comerç, que inclou l'eina Autodiagnosi TIC, la qual permetrà als botiguers saber a través d'un qüestionari en quin «estat de salut» es troba el seu punt de venda en l'àmbit digital, segons va anunciar ahir Muntsa Vilalta, directora general de Comerç, en el transcurs d'un acte celebrat en el marc de la Setmana del Comerç.

La nova eina avalua l'estadi de maduresa digital de la botiga i, a més, proposa un itinerari de mesures per donar el salt cap a la transformació digital. A través d'aquesta informació, el Govern elaborarà un informe que presentarà l'any que ve on es podrà obtenir una diagnosi fiable de digitalització del sector del comerç català.

El botiguers ja poden utilitzar aquesta eina que és totalment gratuïta i que permet saber «l'estat de salut» dels punts de venda del comerç català. L'eina donarà una puntuació en tres àmbits molt diferents: el bàsic (en què els establiments no tenen presència a internet), l'intermedi (els que tenen presència a la xarxa però amb recorregut per millorar) i l'avançat (els que ja estan molt al dia en l'e-commerce).

A més de la diagnosi, l'eina suggereix un conjunt de recomanacions per millorar la nota en cada un dels àmbits i a patir del tercer trimestre, el Departament d'Empresa i Coneixement dotarà en 1,5 milions d'euros una línia d'incentius per poder millorar la salut de les botigues en el món digital, segons ha anunciat Vilalta. Aquests 1,5 milions d'euros, estan inclosos en els 7,5 milions d'euros d'incentius anunciats aquest dilluns pel conseller Jordi Baiget, titular del Departament d'Empresa i Coneixement.