Fundació Lacetània i l'Obra Social La Caixa han signat un conveni per executar un programa formatiu de perfeccionament en mecanització CNC, adreçat als alumnes dels cursos de mecanització del Centre de Formació Pràctica. L'objectiu és que, un cop acabada la formació inicial, els alumnes adquireixin les competències pràctiques necessàries per esdevenir operaris qualificats i inserir-se en les millors condicions al mercat laboral.

El projecte serà una realitat amb l'aportació de 25.000 euros per part de l'Obra Social La Caixa i es durà a terme a les instal·lacions del Centre de Formació Pràctica, al Palau Firal de Manresa. El programa es desenvoluparà durant aquest any 2017 i els participants seran seleccionats tenint en compte el seu rendiment acadèmic. Es prioritzaran col·lectius que siguin especialment vulnerables com els joves menors de 25 anys, persones desocupades i que no tinguin una experiència laboral sòlida.

Segons els promotors, aquesta proposta vol donar resposta a les necessitats de les empreses del territori de comptar amb operaris qualificats i completar la formació dels alumnes del CFP amb hores de pràctiques.