Samsung va presentar ahir els seus nous telèfons intel·ligents de gamma alta Galaxy S8 i S8 +, amb pantalles de 5,8 i 6,2 polzades que acaparen gairebé tota la superfície i en els quals debuta l'assistent personal Bixby.

La tecnològica sud-coreana va revelar en un acte a Nova York els detalls als seus nous terminals estrella, amb els quals vol deixar enrere els núvols negres causats per l'escàndol del Galaxy Note 7, el phablet que va haver de retirar del mercat per un problema d'ignició de les seves bateries.

El president de la divisió mòbil de la companyia, DJ Koh, va destacar que cal ser humils a l'hora d'aprendre dels errors per superar-los, i que el Galaxy S8 suposa «un important nou començament» i que hi ha «un nou compromís amb la seguretat, la qualitat i la producció cuidada».

Per aconseguir una mida de pantalla que sigui manejable amb una sola mà, la firma ha reduït gairebé del tot els marcs horitzontals -de verticals no en té-, ha optat per un format 18,5: 9 i ha eliminat el botó de menú. Submergibles, els terminals arribaran als primers mercats el 21 d'abril, una setmana més tard a Espanya. El model més petit tindrà un preu de 809 euros, i l'S8 +, de 909 euros.