El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat va obrir ahir el termini per presentar sol·licituds als incentius de comerç, serveis, artesania i moda per al 2017. El termini finalitzarà el 8 de maig.

Amb una dotació prevista de 7,5 milions d'euros, l'objectiu d'aquests incentius és «fer costat al sector del comerç, els serveis, la moda i l'artesania per aconseguir millorar-ne la posada al dia, la modernització i la rendibilitat, i alhora impulsar un creixement sostenible i respectuós amb l'entorn i el medi ambient».

La directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, va presentar ahir els ajuts al sector comercial

La convocatòria que es va obrir ahir inclou tres programes d'ajuts: el de foment de la competitivitat de l'empresa a través de les entitats, el d'ajut a la participació d'empreses artesanes a fires professionals d'àmbit nacional, estatal i internacional; i el programa d'internacionalització de la moda. El pla de subvencions al comerç per al 2017 es completarà amb la publicació, el segon trimestre d'enguany, de la segona convocatòria d'ajuts adreçats especialment a l'empresa comercial i a l'activitat firal.

L'any passat, a la Catalunya Central es van repartir uns 640.000 euros dels 6,7 milions que la Generalitat va posar a disposició del comerç. Al territori es van demanar 175 ajuts en conjunt.

A més, la Generalitat posa a disposició del sector 7,5 milions d'euros en finançament en forma de garanties d'aval d'entre 10.000 i 100.000 euros.

En l'acte d'ahir també es va presentar una eina d'autoavaluació digital per al comerç local i el cens d'establiments.