Els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (UE) abordaran divendres que ve la possibilitat de crear un «banc dolent» per donar sortida al mercat als préstecs fallits que acumula la banca europea, segons es recull en els documents de treball als quals ha tingut accés Efe.

El text, elaborat per la presidència maltesa de torn de la UE, servirà de base per a la reflexió sobre les accions que podrien adoptar-se a escala comunitària per reduir la càrrega de préstecs fallits de les entitats europees, durant la reunió informal de ministres a Malta. Aquests préstecs irrecuperables suposen el 5,4% del total de la cartera creditícia i tenen un valor superior a un bilió d'euros (equivalent a més del 7% del PIB de la UE).

A més de la creació d'una companyia de gestió d'actius, comunament coneguda com a «banc dolent», es posa sobre la taula l'opció de crear un mercat secundari a la UE per a aquest tipus de préstecs, millorar la supervisió, reforçar els règims d'insolvència i tallar l'acumulació de casos judicials pendents. L'Autoritat Bancària Europea (EBA) va ser la primera de proposar el gener la creació d'un «banc dolent» per a préstecs improductius.