La compravenda d'habitatges va augmentar al febrer el 9,9% respecte al mateix mes de l'any anterior, mentre que el preu de les transaccions va pujar el 2,5%, segons l'estadística del Consell General del Notariat publicada ahir.

En total, al febrer es van registrar 38.176 operacions, que un cop descomptats els efectes del calendari (el febrer va tenir l'any passat un dia més per ser de traspàs) representarien un increment interanual de l'11,9%. De tornada a la sèrie original i per tipus d'habitatge, la venda de pisos es va incrementar l'11,2%. Al seu torn, la compravenda de pisos de preu lliure va repuntar el 12,9%, gràcies al fet que la pujada del 14,5% dels de segona mà va compensar la caiguda de l'1,7% dels nous. Per la seva banda, la compravenda d'unifamiliars va registrar un repunt del 5,1%.

Pel que fa al preu, el metre quadrat es va situar en uns 1.305 euros, amb una pujada del 2,6% en el cas dels pisos i de l'1,9% en el dels xalets. La compravenda d'altres tipus d'immobles va arribar a 9.074 operacions (el 7,7% més), dels quals el 37,3% correspon a terrenys o solars.

Segons la mateixa font, la constitució d'hipoteques sobre habitatges va incrementar-se el 5,8% .