El Fons Monetari Internacional (FMI) va assenyalar ahir que Espanya registrarà un dèficit fiscal del 3,3% del PIB aquest any, dues dècimes per sobre dels objectius pactats amb la Comissió Europea (CE) del 3,1%, i que el deute continuarà el seu lent declivi i se situarà en el 98,5% del PIB.

L'informe de Supervisió fiscal del Fons Monetari, que es va presentar ahir, apunta que el dèficit pressupostari espanyol serà del 3,3% aquest any i del 2,7% el proper, lluny de l'objectiu del 2,2% per a llavors. La tendència de reducció del desequilibri en els comptes públics espanyols es manté després de registrar el 4,6% el 2016. Pel que fa al deute públic, i després de situar-se al 99,3% l'any passat, serà del 98,5% del PIB aquest any, i del 97,9% per al 2018. Segons les projeccions del Fons, continuarà la tònica de descens de la ràtio d'endeutament públic fins al 93,8% l'any 2022.

Un cop més, l'organisme dirigit per Christine Lagarde aposta per una consolidació de forma gradual, en indicar que «a Espanya es podria aconseguir un ajust fiscal favorable al creixement ampliant la base de l'IVA i augmentant els impostos especials així com els gravàmens mediambientals».