Els beneficisde la banca van reduir-se el 23% durant l'any passat

21.04.2017 | 00:07

Els grups bancaris que operen a Espanya van obtenir un benefici net conjunt de 7.987.000 d'euros el 2016, el 23,1% menys que l'any anterior, a causa de més sanejaments i dotacions realitzades, sense els quals el guany hauria crescut el 12%.

Així ho va explicar ahir en roda de premsa el president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán, que ha afegit que els comptes també es van veure afectades per factors com l'evolució negativa enfront de l'euro d'algunes monedes de països on opera la banca i per les provisions per tornar les clàusules sòl. Un dels factors determinants que van llastrar els comptes anuals van ser els sanejaments extraordinaris que van haver de realitzar en l'últim trimestre de l'exercici algunes entitats, especialment el Banco Popular, el nom no va esmentar Roldán expressament en cap moment.

Els resultats del 2016 indiquen que «som davant d'un sector més solvent, més líquid i que està millorant la seva rendibilitat», tot i que té encara al davant «un exercici addicional de neteja de balanços», però està en disposició de finançar el procés de reactivació econòmica.

«Un any de transició, però cap a una situació millor», va dir Roldán en unes breus declaracions als mitjans audiovisuals abans de començar la roda de premsa.

El balanç consolidat dels grups bancaris espanyols es va elevar al tancament del desembre a 2,6 bilions d'euros, inferior en uns 29.000 milions o l'1% al corresponent a l'exercici anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Fibracat es proposa donar cobertura enguany a més del 90% del Bages

Fibracat es proposa donar cobertura enguany a més del 90% del Bages

La manresana prosseguirà amb el seu pla d'expansió, el 2018, pel Berguedà, el Solsonès, l'Anoia i...

La Generalitat amplia el programa de subvencions al comerç aquest 2017 fins als 8,5 milions d'euros

El departament d'Empresa i Coneixement reforçarà el programa de subvencions al...

El congrés de mòbils atraurà 108.000 assistents i 2.300 expositors el proper 2018

El Mobile World Congress, que se celebrarà entre el 26 de febrer i l'1 de març del...

Enllaços recomanats: Premis cinema