El president del govern, Mariano Rajoy, va anunciar ahir que el Consell de Ministres elevarà la setmana que ve fins al 2,7%, dues dècimes més del fixat fins ara, la previsió de creixement de l'economia espanyola per 2017.

Rajoy ha fet aquest anunci en la seva intervenció de cloenda de l'assemblea general celebrada per la CEOE coincidint amb el 40 aniversari d'aquesta organització empresarial, a la qual el cap de l'Executiu va elogiar per haver contribuït a la prosperitat d'Espanya.

La previsió oficial de creixement per al 2017 estava situada pel Govern en el 2,5%, però el president va explicar ahir que les dades del primer trimestre en el conjunt de previsions nacionals i internacionals aconsellen aquest nou càlcul. En tot cas, va recordar que aquest 2,7% continua per sota de la majoria dels pronòstics, però el considera «realista i prudent».

I es va mostrar convençut que si es fan «les coses bé», hi haurà un creixement «molt positiu» el 2018 i 2019 que permetrà arribar a vint milions de persones treballant a Espanya. Per aconseguir-ho, va donar la seva recepta: «ni marxa enrere en les reformes, ni fre a les noves reformes, ni oblit de molta gent que ha viscut situacions d'extrema dificultat». «No es pot fer marxa enrere en les reformes empreses i que han funcionat -va prosseguir- perquè desfer el camí de les reformes seria tant com desfer el camí de la recuperació».

Acompanyat de la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, Rajoy va dedicar gran part de la intervenció a lloar la contribució d'empresaris i sindicats al progrés en els últims quaranta anys.

La negociació i l'acord entre tots dos va dir que ha permès, per exemple, passar de més de 170 milions d'hores perdudes per vagues i altres conflictes laborals fa quaranta anys als 3 milions que hi va haver el 2016.