Sant Vicenç de Castellet serà el municipi convidat a l'ExpoBages Ascensió 2017. El certamen, que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de maig al centre de Manresa, donarà protagonisme a Sant Vicenç de Castellet enguany

El municipi repetirà la seva presència a la fira amb un estand propi al primer tram del Passeig, a l'altura del teatre Kursaal, i com a principal novetat disposarà d'un escenari a la Plana de l'Om on donarà a conèixer els elements de la seva imatgeria popular. Durant tot el cap de setmana en aquest espai es podrà veure, entre altres actuacions, un tast de la ballada popular de gitanes, festa declarada d'interès local. Aquest any el municipi celebrarà la ballada popular de gitanes el primer diumenge de juny. També es preveu una mostra dels elements del correfoc santvicentí, així com actuacions d'entitats del teixit cultural i associatiu del municipi.

A l'estand propi del Passeig, Sant Vicenç de Castellet difondrà els trets característics del municipi, que, just el cap de setmana següent del 27 i 28 de maig, celebrarà la novena edició de la Fira del Vapor. L'estand estarà caracteritzat amb elements de la fira de recreació històrica del passat industrial del municipi.