El secretari d'Estat de Pressupostos i Despeses, Alberto Nadal, va apuntar ahir que el govern podria revisar impostos «que tinguin especial impacte sobre el creixement» a mesura que es reforci la millora de l'economia i quan consideri que és oportú».

En la seva intervenció en una conferència organitzada per Fòrum Europa, Nadal va advocar per mantenir la política actual per «guanyar credibilitat» i confiança, la qual cosa permetrà que «es puguin tocar figures impositives que tinguin especial impacte sobre el creixement» en «un context de creixement econòmic», tot i que no va donar més detalls.

No obstant això, a la Comissió de Pressupostos del Congrés, Nadal va puntualitzar que «si podem selectivament abaixar impostos especialment a pimes, autònoms i a les classes mitjanes espanyoles, millor». Després va tornar a incidir que «sempre en totes les legislatures hem intentat baixar la pressió fiscal em mesura que es pugui i som aquí». Nadal no va precisar si aquesta rebaixa impositiva s'inclourà en els pressupostos del 2018, el sostre de despesa dels quals s'ha d'aprovar a final de juny, i va reiterar que, a mesura que hi hagi recuperació econòmica, es va reduint el saldo estructural i el dèficit públic, «es van creant espais».