El Jutjat Mercantil de Girona ha dictat la resolució de liquidació del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Aquesta resolució judicial suposa el punt de sortida d'un procés que es podria allargar fins a un termini de dos anys.

A partir d'ara, la junta del parc científic gironí perd totes les competències i qualsevol decisió haurà de passa per les mans de l'administrador concursal, que té 15 dies per presentar un pla de liquidació del parc davant del jutge.

Ahir es va celebrar una reunió de la junta en la qual l'administrador concursal del parc va explicar les darreres novetats, després que el 30 de març el jutge enviés el parc a liquidació perquè no hi va haver acord amb l'Estat per retornar un deute de més de 27 milions d'euros. En la interlocutòria del jutge també s'especifica que l'administrador concursal té l'obligació de mantenir l'activitat durant tot el procés.

El rector de la UdG i, fins ara, president del patronat del parc científica, Sergi Bonet, va remarcar que això significa que el parc «no perdrà valor» i que hi haurà una protecció dels usuaris i clients. Un dels exemples que van posar és que no es podran rescindir.