Amazon implantarà al seu centre logístic de Castellbisbal i a la seva futura planta del Prat de Llobregat la seva tecnologia més avançada a Catalunya, que està basada en la robòtica i que implicarà la creació de 800 nous llocs de treball en aquestes instal·lacions.

La multinacional nord-americana ho va explicar ahir en una visita guiada per a la premsa per les instal·lacions que té a Castellbisbal, que ha estat el primer centre de la companyia a Espanya a aplicar aquesta avançada tecnologia, creada per la mateixa Amazon.

La nova tecnologia implicarà la creació de 500 llocs de treball al centre logístic que inaugurarà a l'octubre al Prat de Llobregat, més 100 llocs de treball especialitzats en tecnologia, enginyeria i informació en aquesta mateixa planta, i 200 més a la planta de Castellbisbal, 20 dels quals relacionats amb la tecnologia.

Els nous llocs de treball de Castellbisbal s'incorporaran al llarg dels pròxims dos anys, mentre que els 600 que es requeriran al Prat se sumaran a la plantilla de 1.500 empleats ja previstos inicialment.

«Amb aquesta tecnologia d'Amazon Robotics s'augmenta l'inventari de productes el 50%, cosa que farà augmentar les comandes i, en conseqüència, implicarà la creació de més llocs de treball», va explicar el director d'operacions d'Amazon a Espa-nya i Itàlia, Fred Pattje.

A la planta de Castellbisbal, s'ha creat un gran espai d'emmagatzematge de productes en el qual circulen 350 robots per terra, que transporten automàticament les prestatgeries que contenen els productes requerits per a cada comanda a una velocitat d'1,7 metres per segon. Els robots circulen de manera autònoma per tot el circuit per sota de les prestatgeries i tenen sensors per evitar topar, i poden suportar fins a 1.500 quilos de pes de les prestatgeries que transporten fins als punts on els empleats preparen les comandes corresponents.

Segons la companyia, els robots permeten accelerar el temps de preparació de les comandes i reduir les distàncies que han de recórrer els empleats en acostar-los físicament les prestatgeries, cosa que també redueix el temps que es triga a emmagatzemar els articles.

«La nova tecnologia ens permet ubicar molts més productes al magatzem perquè els empleats no necessiten accedir-hi i, per tant, s'utilitza l'espai d'una manera molt més òptima, cosa que ens permet acostar-nos més al client», va assegurar Pattje.

«Al centre logístic de San Fernando (Madrid), els treballadors han d'anar fins a les prestatgeries a buscar el producte, però a Castellbisbal ara són les prestatgeries les que van fins als empleats, cosa que estalvia a la plantilla fins a 7 quilòmetres al dia», va afirmar Pattje.

També va afegir que aquesta tecnologia «no es prova» a Espa-nya sinó que s'aplica «perquè funciona», i que l'estat espanyol és el tercer país a la Unió Europea en què Amazon implementa aquests robots, després d'Anglaterra i Polònia.