El Banc Sabadell espera que la reforma de la Llei Hipotecària que ha de fer Espanya per incorporar la normativa europea sobre crèdits hipotecaris «preservi el que està bé» i «millori el que està malament», com algunes «males pràctiques» bancàries que hi ha hagut, que creu que no han estat «generalitzades».

En roda de premsa per informar dels resultats d'aquest banc el primer trimestre de l'any, el conseller delegat d'aquesta entitat, Jaume Guardiola, es va mostrar «segur» que tant el govern com el Congrés faran «bé» aquesta reforma, atès que el mercat hipotecari espanyol «és un bon mercat», va opinar.

L'entitat ha guanyat el primer trimestre 216,1 milions, el 14,3% menys que fa un any, principalment pels costos tecnològics extraordinaris derivats de la integració del britànic TSB. El banc va precisar que, sense l'entitat britànica, que va adquirir el 2015, hauria guanyat fins al març 203,9 milions d'euros, el 7,1% més, per la millora del negoci bancari tradicional. Fins al març, l'entitat va ingressar 353 milions per operacions financeres (+14,6%), quantitat que suposa la major part de l'import previst per a tot l'any, de manera que aprofita els ingressos per elevar les provisions aquest trimestre fins a 510,6 milions.