L'ExpoBages del 2017 tornarà a tenir presència al nucli antic de Manresa amb el nom d'ExpoAntic. Aquest any ho farà sumant esforços amb L'Antic, i l'epicentre de les activitats al barri històric serà la plaça Major i el carrer de Sant Miquel. Amb la intenció que «la gent vingui a la plaça Major», el president de la comissió organitzadora del certamen, Llorenç Juanola, destacava ahir que s'han organitzat diverses activitats per a petits i grans al llarg del cap de setmana del 20 i 21 de maig.

La plaça Major serà un dels epicentres d'activitat, especialment durant el dissabte. Al matí hi haurà el mercat de pagesos, mentre que a la tarda s'hi farà «la gran festa de l'ExpoBages», segons va destacar Esther Boniquet de Manresa+Comerç. Així doncs, a la tarda de dissabte a la plaça s'hi celebrarà la Festa del Vi català, que, organitzada pel Petit Celler, portarà 100 vins de 30 cellers d'arreu de Catalunya, i també hi haurà l'actuació en directe d'un DJ que anirà a càrrec de Set Box Manresa, el nou espai de Silenci.

D'altra banda, la botiga LKilling Weekend, del carrer de Sant Miquel, presentarà la samarreta oficial del festival Manrusionica, que se celebrarà el 10 de juny.

Altres activitats que es portaran a terme serà el mercat Somiatruites, d'artesans, artistes i dissenyadors, que s'instal·larà al carrer de Sant Miquel amb l'objectiu, va dir Boniquet, de completar el recor-regut pel Barri Antic.

A més, el mateix dissabte es portarà a terme una mostra de grafits en directe a diferents persianes del carrer de Sant Miquel, i a les botigues Killing Weekend i Black Fish Tatoo es durà a terme un taller d'estampació de samar-retes.

Al vespre del mateix dissabte, en el marc de la proposta gastronòmica de l'ExpoBages, Juanola va destacar el Pinxopote. Es tracta d'un recorregut gastronòmic per 11 establiments de restauració del barri antic que oferiran una tapa més una cervesa per dos euros. A més, l'ExpoBages enguany estrena la seva pròpia cervesa (vegeu desglossat).

D'altra banda, diumenge, a la 1 del migdia, a la plaça del Carme se celebrarà un concert de rumba catalana que anirà a càrrec del grup Triampa.

Per a la regidora i portaveu del govern manresà, Àuria Caus, totes aquestes activitats han de servir per «convidar els visitants a venir a la zona i a impulsar l'espai» amb unes propostes que, segons Juanola, converteixen el nucli antic en un espai «trempador i actiu» durant tota la jornada.

A més a més, per a Juanola, l'aposta de coordinació que fan juntament L'Antic i l'ExpoBages ha de servir perquè les entitats facin més activitats en el marc de la fira multisectorial.

Els diferents estands de l'ExpoBages, però, se situaran, com en els últims anys, al llarg del passeig de Pere III i al carrer de Guimerà. A la Plana de l'Om, d'altra banda, s'hi instal·larà l'espai dedicat al municipi convidat, que enguany és Sant Vicenç de Castellet.