Deima va néixer l'any 1986 amb l'objectiu de desenvolupar projectes i equips especials per a la sector de l'automoció.

Josep López, que va estar al capdavant de l'empresa fins que el va rellevar el seu fill Jordi López, que s'encarrega de la direcció i gestió integral de projectes industrials, recorda que a l'inici el seu principal client era Nissan, encara que també treballaven per altres empreses, com Seat o Pegaso. Ara, 30 anys després d'estar al mercat, l'empresa ha diversificat tant en clients com en sectors i també en mercats, i actualment, el 30% dels seus equips es destinen a l'exportació.

També han ampliat els sectors per als quals treballen, que a part de l'automoció també inclouen el farmacèutic, l'electrònic, el ferroviari i la indústria en general, entre d'altres.

A l'hora de posar en marxa l'empresa, Josep López recorda que el seu referent era Alemanya, i que van viatjar a aquest país per tal de poder obtenir i idees i «veure com es feia la feina».

D'altra banda, el mateix Josep López recorda que, al principi, bona part de la producció la subcontractaven a tallers externs, però amb el pas dels anys, i a mesura que l'empresa ha anat creixent, la situació ha canviat. En aquests moments tots els projectes es desenvolupen i s'executen a la mateixa empresa. Aquest fet, explica Jordi López, permet «controlar tot el procés del principi al final». D'aquesta forma, diuen, «el client ens té més confiança, el fidelitzem, i també en podem fer de nous, perquè el client vol tenir tot el procés lligat, i amb nosaltres és així perquè no depenem de ningú». Els diferents processos pels quals passen els seus projectes, que es lliuren claus en mà, són el disseny conceptual, l'enginyeria de detall, en cada una de les fases, mecanització CNC, fabricació, soldadura MIG i de perfil i pintura de les peces, control de qualitat, construcció, muntatges i proves, instal·lació i posada en funcionament a les instal·lacions del client, a més del servei postvenda.

En aquest sentit, apunten que «som una enginyeria de detall, ja que conceptualitzem una idea i la materialitzem com un projecte tangible i real». També asseguren que «fem innovació, ja que escoltem el client i el nostre equip d'enginyers per desenvolupar la millor solució, en què integrem els millors components de mercat per a la necessitat específica».

En aquest punt assenyalen que les seves premisses són «innovació, eficiència, know-how, treball en equip i millora contínua».

Entre els principals productes de la firma hi ha línies de muntatge automatitzades amb test incorporat, equips d'assaig, estacions d'acoblament i comprovació, soldadura per ultrasons, cèl·lules robotitzades, sistemes d'encunyament, equips de control i verificació, visió artificial, làser per soldadura, marcat i tall i automatització de processos industrials, entre d'altres.

Després de 30 anys amb l'empresa en funcionament, expliquen tant Jordi com Josep López, Deima és una firma familiar, que està gestionada amb recursos propis i que ha aconseguit la confiança dels clients. En aquest punt destaquen que és gràcies a la feina de tot el seu equip de treball. Aquest fet els ha permès, diuen, créixer de manera constant i, de cara al futur, la companyia pretén seguir tenint presència al mercat, i adaptar-se i reconduir-se en funció de les necessitats per continuar sent una empresa tecnològica de referència.