CCOO afrontarà el proper mes de juny el seu 11è Congrés Confederal amb la prioritat de recuperar l'afiliació, després d'haver perdut més de 250.000 afiliats, culminar la seva renovació i ser més «ofensius» en la lluita per la redistribució de la riquesa i els drets laborals perduts.

Sota el lema «CCOO es mou», el sindicat celebrarà els propers 29, 30 de juny i 1 de juliol a Madrid un congrés del qual sortirà un nou secretari general, Unai Sordo, al capdavant d'una organització més «renovada i rejovenida».

Durant la presentació de les línies d'aquest congrés, Ignacio Fernández Toxo -que deixarà el seu càrrec després de 8 anys- va avançar que no s'espera una altra candidatura i que suposarà donar fi a un procés de «renovació profunda» iniciat fa quatre anys.

I entre les principals prioritats de la nova etapa, Toxo va assenyalar la recuperació de l'afiliació precrisi que, després d'anys de caigudes, ha canviat de tendència i comença una «tèbia recuperació». Després de perdre 250.000 afiliats des del 2012, CCOO suma uns 913.000 actualment.

Per a això, el sindicat posarà especial focus en els joves i en les dones, reforçarà estructures en els centres de treball, impulsarà la figura del «sindicalista de referència» i donarà més formació.

En el capítol d'acció sindical, Toxo va assenyalar que «l'eix central de la lluita» serà una redistribució més justa de la riquesa i la recuperació dels drets laborals perduts en aquests anys de crisi. «La mobilització serà més ofensiva (...) i la política salarial tindrà més presència», va subratllar. Precisament sobre tema salarial, Toxo va avançar ahir que UGT i CCOO treballen en la seva «última proposta» per remetre-la a les patronals CEOE i Cepime aquesta mateixa setmana en el marc de la negociació col·lectiva per al 2017.