La plaça de Sant Domènec de Manresa acollirà el proper 3 de juny la 2a Mostra d'Economia Social i Solidària. Es tracta d'un espai de trobada i intercanvi d'entitats socials, cooperatives i associacions solidàries. En la mostra, s'hi podran trobar tant activitats lúdiques com informació de diferents projectes de l'àmbit, i estands informatius.

Abans de la Mostra, per escalfar motors i posar sobre la taula elements a favor d'una economia humanitzada, Manresa rebrà la visita de l'economista Christian Felber, impulsor del concepte d'Economia del Bé Comú. Felber farà una conferència sobre «Nous valors per a l'economia» el dimecres 31 de maig a 2/4 de 8 del vespre al teatre Conservatori.

Christian Felber és un professor universitari d'economia austríac, ballarí, escriptor i divulgador en matèries d'economia i sociologia. És especialista en economia sostenible i alternatives per als mercats financers. Felber creu que és factible una economia de mercat ètica dissenyada per millorar la qualitat de vida de totes les persones i el medi ambient. Es recomana que les persones interessades a assistir a la conferència facin la inscripció prèvia trucant al telèfon 938776490 o enviant un correu a cio@ajmanresa.cat. Hi haurà servei de monitoratge per a infants (també prèvia reserva).

La mostra del dia 3 de juny començarà amb un tast de cacau de comerç just i contes. A continuació, la jornada tindrà la presència d'Esther Vivas, col·laboradora de diferents mitjans, i coneguda per la seva tasca com a investigadora i activista en diversos moviments socials de consum conscient.

Al migdia hi haurà un dinar popular amb paella vegetariana a càrrec d'Ecoxarxa, per continuar amb tertúlia sobre les experiències Pam a Pam i Ateneu Cooperatiu. Nil Saladich, representant de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, va recordar ahir, durant la presentació de la mostra, que sis cooperatives de les comarques centrals formen part d'aquest projecte, que té per objectiu impulsar noves iniciatives d'economia social i cooperatives al territori central.

A la tarda, una mostra de productes tèxtils obrirà pas a les activitats musicals a càrrec de Celeste Alias i Simon Taibi. Aquest darrer, un exemple del projecte Cabal Musical, que promou la inclusió i els talents musicals, oferirà una cloenda de «rap amb emocions».

A la presentació de la mosta també va participar Pau Colla- do, de Càritas, que impulsa el projecte «Activa't per viure de l'hort». Es tracta d'un projecte d'acompa-nyament de persones en situació d'exclusió social en un procés de facilitació de l'aprenentatge en agricultura ecològica i la comercialització en proximitat dels productes agraris i es realitza amb col·laboració de l'Ajuntament de Manresa. La Mostra d'Economia Social i Solidària és organitzada per les regidories de Dinamització Econòmica, Ocupació, Cooperació i Cohesió Social de l'Ajuntament de Manresa i amb la complicitat d'Ateneu Cooperatiu, Treballem bé, Ecoxarxa, Xarxa d'Inclusió i Consell Municipal de Solidaritat.