El comitè d'empresa de Codorniu i la direcció han arribat a un principi d'acord sobre l'ERO que, finalment, afectarà 71 treballadors, front als 93 inicials, pel que s'ha desconvocat la vaga prevista per aquest dimecres, dia en el qual els treballadors hauran de ratificar l'acord en assemblea.

Segons ha explicat a Efe el president del comitè d'empresa, Antonio Cruces (CCOO), dels 71 treballadors afectats per l'ERO, 48 seran prejubilacions i 23 extincions.

Les indemnitzacions per acomiadament acordades seran de 35 dies per any treballat, amb un màxim de 26 mensualitats.

Pel que fa a les prejubilacions, l'acord contempla que a partir dels 56 anys els treballadors es jubilaran amb el 70 % del sou i cotitzacions fins als 61 anys; amb 57 i 58 anys, rebran el 75 % i el 80 % del sou, respectivament, i l'empresa cotitzarà per ells fins als 62 anys.

Els treballadors amb 59 i 60 anys rebran el 85 % i el 90 % del sou i l'empresa cotitzarà fins als 63 anys.

La negociació es va tancar ahir a la nit i demà els 400 treballadors de l'empresa celebraran una assemblea a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) per decidir si accepten o no el preacord.

El president del comitè d'empresa de Codorníu considera que, dins la situació que suposa un ERO, l'acord és "acceptable".

A final d'abril, el grup català va anunciar que deixava definitivament la producció de vi i cava per a tercers en mercats europeus, pel que retallaria la plantilla a Espanya en gairebé un centenar de persones.

Codorniu és un grup de capital familiar que compta amb cellers com Codorníu, Legaris, Raimat, Scala Dei, Bodegas Bilbaínas o Bach, entre d'altres.