El manresà Grup Llobet ha anunciat una inversió de 3,2 milions d'euros per construir unes noves instal·lacions que serviran per concentrar totes les empreses del grup orientades al major i a l'elaboració pròpia, a més de crear la cuina central del grup. També servirà per ampliar l'actual sala blanca dedicada a la recerca i el desenvolupament de productes de Ca l'Arpellot.

Les noves instal·lacions es preveu que entrin en funcionament l'any que ve al polígon La Serreta de Sant Fruitós de Bages, en uns terrenys ja adquirits de prop d'una hectàrea. En paral·lel, Grup Llobet mantindrà l'actual seu central, a pocs metres dels nous terrenys. Allà hi continuaran havent les oficines centrals i tindrà més espai des d'on centrar-se en la distribució per a la seva quarantena de botigues, així com la seu de Llobet Regals, un dels líders estatals en la comercialització de lots d'empresa i paneres de Nadal, segons expliquen fonts de l'empresa.

L'aposta de les noves instal·lacions de Grup Llobet és especialment rellevant per a Alven la firma d'embotits i elaborats càrnics propietat de la família Llobet Vendrell, que actualment té l'obrador a Sant Joan de Vilatorrada. Alven canviarà d'instal·lacions enmig d'un pla d'expansió i un projecte d'R+D+i orientat a l'alimentació saludable, que culminarà amb l'elaboració d'embotits exempts d' additisu (clean label) i amb una fitxa nutricional millorada. Alhora, Supercarns, dedicada a la carn fresca, situarà en aquesta nova nau una sala d'especejament i maduració de carns amb el compromís de distribuir el producte de màxima proximitat, procedent d'explotacions ramaderes de menys de 30 quilòmetres de distància.

El projecte contempla la creació d'una vintena de nous llocs de treball directes i una desena d'indirectes.