La crisi del Banc Popular ha despertat una profunda inquietud en els seus clients. Les fortes caigudes borsàries de l'entitat, les accions segueixen caient dia a dia a l'IBEX, han provocat una forta preocupació entre els seus dipositants.

Estan garantits tots els estalvis de comptes corrents?

Tots aquells clients amb comptes i dipòsits de fins a 100.000 euros tenen assegurat el seu diners, ja que el Popular compleix en aquests moments amb els requisits regulatoris de liquiditat i de ràtio de cobertura. A més, el Fons de Garantia de Dipòsits, finançat per les entitats d'estalvi i el Banc d'Espanya, cobreix les pèrdues dels dipositants en cas d'insolvència per valor també de fins a 100.000 euros per titular i entitat.

Què passa si s'activa algun mecanisme de rescat?

Dues de les opcions que estan sobre la taula per al futur del Popular passen per la seva absorció per part d'una altra entitat o bé que sigui intervingut pel Banc Central Europeu per rescatar-lo. En aquest cas, els dipositants particulars també tenen garantits els seus estalvis, també en aquest cas fins als 100.000 euros. Si s'arribés a aquesta situació, les pèrdues i penalitzacions les començarien a patir-accionistes i bonistes.

Què passa amb els plans de pensions?

Els clients que tinguin contractats els seus plans de pensions en el Popular no es veuran arrossegats per aquesta crisi, ja que les quantitats invertides figuren fora del balanç de l'entitat. No obstant això, si s'han contractat productes com fons d'inversió que depenen d'accions o deute del propi banc, en aquest supòsit sí que és possible patir una depreciació dels mateixos.

Les hipoteques es veuran afectades?

Els clients amb crèdits i préstecs hipotecaris amb el Banc Popular tenen l'obligació de seguir abonant les seves quotes de manera regular. Si l'entitat és absorbida per un altre banc, el client haurà saldar el seu finançament amb aquesta entitat.