L'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha explicat als treballadors que la situació a hores d'ara és que "tothom té deures escampats". D'una banda, l'empresa ha de presentar properament un incident de sentència al jutge per intentar que accepti una moratòria de dos anys de la data, fet que li permetria continuar abocant runam salí al Cogulló fins que les obres de Súria no estiguin enllestides i, per tant, fins que no es pugui traslladar tota la plantilla de Sallent a les mines de Súria.

En aquest incident de sentència, l'empresa ha d'exposar els motius pels quals hi ha hagut aquest retard, i proposar quines seran les mesures transitòries.

Per altra banda, el Parlament té sobre la taula un document presentat per Promineria per fer una proposta de resolució per tal que el Parlament ordeni al Govern un canvi de data (la data del 30 de juliol va ser fixada per la comissió d'Urbanisme, juntament amb l'alçada màxima del Cogulló, per tal de donar compliment a la sentència del TSJC).

L'Ajuntament és qui, el dia 3 de juliol -el primer dia laborable després del 30 de juny-, hauria d'ordenar el cessament de l'activitat en cas que Iberpotash continuï abocant, ja que es tracta d'una sentència urbanística.

L'alcalde, David Saldoni, ha explicat que, en funció de com es desenvolupin aquests darrers dies, és a dir de si el jutge accepta a tràmit l'incident de sentència, i de si el Parlament aprova la moció, l'alcalde no descarta no actuar d'ofici i no haver d'ordenar en cap moment el cessament de l'activitat.