Manresa ja ha posat en marxa la seva participació a la campanya «Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir», una iniciativa de la Generalitat, Pimec i les quatre diputacions, a la qual hi ha adherits 32 municipis catalans més. La campanya té per objectiu dinamitzar el comerç de proximitat en els nuclis antics dels municipis, i en conjunt engloba 1.845 comerços i 29 associacions de comerciants. En el cas de Manresa, hi participen 181 establiments de sis associacions de comerços del nucli històric: Urgell; Nou; Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants; Born-Plana de l'Om; l'Associació de Concessionaris del Mercat de Puigmercadal; i els comerciants de la plaça Gispert. A Manresa, el projecte s'impulsa des de la regidoria de Comerç de l'Ajuntament i les associacions comercials de l'entorn del nucli antic.

La campanya, que s'allargarà fins al 22 de juny, consisteix que el client, per cada compra que fa en un dels comerços adherits, rep una butlleta que diposita en una bústia i que l'habilita per participar en un sorteig, el premi del qual és l'estada en un dels municipis participants. Manresa també rebrà els guanyadors de les altres poblacions de la campanya. Es preveu que entre tots els municipis participants reparteixin 1.122 premis, valorats en 99.960 euros.

La visita a Manresa es farà el proper 23 de setembre, i hi assistiran tots els guanyadors dels altres trenta-dos municipis, als quals se'ls oferirà una visita guiada pel carrer del Balç, l'Ajuntament, la Seu i la Cova de Sant Ignasi i se'ls oferirà un tast de vins de la DO Pla de Bages i un dinar a la Sala Gòtica de la Seu. A més, se'ls lliurarà una bossa regal amb productes típics de la comarca. Cadascun dels premis és per a dues persones.

La campanya «Barris Antics, molt per descobrir, molt per oferir», es va posar en marxa l'any 2011 en el marc del Pla de Barris (del qual Manresa va deixar de beneficiar-se el 2010), amb la participació de vuit municipis. Enguany se'n celebra la setena edició, i s'hi incorporen, entre d'altres, municipis com Manresa. També formen part de la campa-nya Solsona, Súria i Sallent.