CaixaBank commemorarà el dilluns 19 de juny el centenari de la seva presència a la capital del Bages en un acte institucional al teatre Kursaal. L'entitat (llavors Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros) va obrir la seva primera oficina a Manresa, la número 17 de la xarxa de l'entitat, el 9 d'abril del 1917. El primer punt d'atenció al municipi es va situar als baixos de la casa Gomis, al número 11 del carrer del Born.

L'acte de dilluns, el primer de la commemoració del centenari, tindrà la presència de Marta Casals Istomin, vídua de Pau Casals i vicepresidenta cofundadora de la Fundació Pau Casals, que enguany commemora el 140 aniversari del naixement de l'artista, que pronunciarà el parlament «Pau Casals. El compromís amb les persones». L'acte, que presentarà l'actuació musical de Mariona Camats (cello) i Yoko Suzuki (piano), finalitzarà amb la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec de l'Orfeó Manresà. La celebració serà presidida per Jaume Masana, director de la territorial Catalunya de l'entitat (ubicada a l'edifici Impuls de Manresa), i l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent.

El calendari de la celebració es completarà el 22 de novembre, també al teatre Kursaal, amb un concert amb reconeguts solistes, l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Salvador Brotons i la participació de diverses corals locals. Junts interpretaran algunes peces musicals de les bandes sonores més conegudes del cinema de Hollywood.

L'oficina número 17, la primera de Manresa, es va traslladar el 1924 a l'edifici propi projectat per l'arquitecte Enric Sagnier a la Muralla de Sant Domènec, 24, xamfrà amb el carrer de Guimerà. El 1975 va obrir portes a l'emplaçament actual del passeig de Pere III.

Cent anys després de l'obertura del primer punt d'atenció, CaixaBank disposa avui a Manresa d'11 oficines, i de 29 al Bages, en què treballen 148 empleats. A més, CaixaBank té a Manresa un centre d'empreses i un centre de Banca Privada.

L'entitat ha segmentat en els darrers anys els seus negocis per oferir un servei més especialitzat als clients des de la xarxa d'oficines, els centres d'empreses, centres de Banca Privada, centres d'institucions i els serveis de banca online, entre d'altres. El 2014, CaixaBank posa en marxa els programes CaixaNegocis i AgroBank, una nova línia de negoci creada per reforçar el creixement en el sector agrari amb l'especialització de prop de 880 oficines a Espanya.

Enguany, CaixaBank ha transformat l'oficina 17 en una del model Store, per reforçar el seu posicionament a la ciutat. CaixaBank està estenent per tot el territori de l'estat el nou model d'atenció personal, iniciat el 2013. El projecte d'oficines Store ha estat guardonat amb el Premi DEC al Millor Projecte de Customer Journey lliurat per l'Associació per al Desenvolupament de l'Experiència de Client. La Store Passeig de Pere III té una superfície aproximada de 1.000 m2 útils,14 empleats i gestiona més de 9.000 clients. CaixaBank va obrir el 26 d'abril una segona oficina Store a la Bonavista, al passeig de Pere III, 96.