El lloc escollit per celebrar la 17a edició del Sopar Empresarial de l'Anoia, l'institut Milà i Fontanals, és una declaració d'intencions. Amb la voluntat de posar de manifest la manca de professionals qualificats a la comarca per cobrir l'oferta laboral que hi ha, la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ha escollit aquest escenari per celebrar la trobada anual dels empresaris anoiencs.

Al voltant de 450 empresaris es reuniran el proper 6 de juliol en un acte que vol reforçar la importància de la formació en l'àmbit laboral i «millorar el desajust que hi ha entre l'oferta i la demanda», segons va explicar el president de la UEA, Blai Paco.

Per aquest mateix motiu, també es convidaran diversos alumnes i directors de centres educatius de la comarca. Entre els convidats hi haurà el conseller de Ter-ritori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, i al llarg de la vetllada s'entregaran els Premis UEA.

Fa temps que alguns sectors professionals de l'Anoia, com les TIC, el químic i el metall, es queixen que no troben treballadors qualificats a la comarca per tal de poder cobrir les vacants de llocs de treball.

La Unió Empresarial de l'Anoia ha engegat diversos projectes per tal d'equiparar la formació professional que s'ofereix al territori a la demanda de les empreses, però amb la 17a edició del Sopar Empresarial de l'Anoia es vol fer un pas més per visibilitzar aquesta situació. Per això, la UEA ha escollit l'institut Milà i Fontanals per celebrar la trobada anual de l'empresariat anoienc.