Rull diu que el Govern no pot canviar la data del 30 de juny perquè Iberpotash continuï abocant runam al Cogulló

L'executiu entrarà un escrit al jutge per donar suport a l'incident d'execució de sentència presentat per l'empresa

21.06.2017 | 14:23
Vista del runam del Cogulló.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat aquest divendres que el Govern no té la capacitat legal per canviar la data del 30 de juny, a partir de la qual, si no hi ha cap canvi, Iberpotash haurà de deixar d'abocar runam salí al Cogulló de Sallent. Perquè això no sigui així i l'empresa pugui garantir la seva continuïtat, el Govern sí que preveu presentar un escrit al jutge per tal de donar suport a l'incident d'execució de sentència que Iberpotash va presentar aquest dimecres al TSJC i en el qual li demana al jutge una moratòria de dos anys. El conseller ha assegurat que, tot i que empresa i Govern han treballat de manera conjunta aquest document, ara l'executiu català l'ha d'estudiar bé i, a partir d'aquí, preveu presentar l'escrit favorable en compliment també de la voluntat del Parlament, després que aquest dijous l'hagi instat a garantir la continuïtat de l'activitat minera, dels llocs de treball i de la preservació del medi ambient.

"La base de la sentència no és el termini sinó que el tema de fons és mirar com es pot continuar amb l'activitat minera sent respectuosos amb el medi ambient". Així ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, qui ha afegit que el seu Govern ha d'estudiar l'incident d'execució de sentència que l'empresa ha presentat aquest dimarts al TSJC i que, segons ha explicat Rull, ha fet amb la col·laboració del Govern.

Un cop s'hagi estudiat aquest document, el Govern preveu presentar al jutge un informe favorable que valori el fet que, a canvi de la moratòria de dos anys, l'empresa està disposada a avançar la restauració del runam salí del 2021 al 2019.

"L'última paraula la té el jutge", ha recordat Rull, qui s'ha mostrat "optimista" amb la decisió del jutge". Crec que, entre tots, ens en podrem sortir", ha afegit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els guardons Porc d'Or es lliuraran el proper 17 de novembre a Segòvia
La Granja Marganell opta de nou al Diamant dels guardons Porc d'Or

La Granja Marganell opta de nou al Diamant dels guardons Porc d'Or

Les explotacions Daniel d'Avinyó i Ca n'Arola de Castellterçol també estan nominades als premis

Mercadona reprèn el lideratge i guanya l'1,2% de quota de mercat

El gran consum ha registrat una evolució positiva el 2017 amb la distribució moderna...

BBVA dóna diagnòstics en línia de la salut financera dels clients

BBVA ha presentat el llançament de BBVA Bconomy, una nova funcionalitat dins de...

Món Sant Benet acollirà una jornada sobre les noves tendències de la mobilitat

L'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona han organitzat l'acte Futur...

Enllaços recomanats: Premis cinema