Les dissenyadores Txell Miras i la manresana Miriam Ponsa, que comparteixen punt de venda amb el dissenyador Josep Abril, van presentar ahir les seves col·leccions a la passarel·la 080 Barcelona Fashion amb dues desfilades que viatgen des del passat fins a l'actualitat.

Amb la seva col·leció, Miriam Ponsa va homenatjar «Les dones del mar» amb uns dissenys basats en la labor de les dones residents als pobles de pescadors i mariners de Portugal, una inspiració que s'ha traduït en una col·lecció tant creativa com comercial que ha volgut imitar el mar amb diferents tècniques i teixits.

«Són dones que fan una tasca social molt important que he volgut posar en escena i donar-los visibilitat», es va justificar la dissenyadora manresana, que va explicar que són treballs encara vigents en pobles mariners i que van des de cosir les xarxes fins a escollir el peix.

Les peces juguen amb diferents tonalitats de blau i també s'ha treballat amb diferents tècniques. «He volgut experimentar amb textures, macramé i, sobretot, amb làtex, un dels meus materials fetitxe», va comentar Ponsa, que ha treballat amb làtex líquid per crear un efecte marbrejat emulant els colors del mar.