Casa Climens i Farmàcia M. Sala (Cardona), el forn de pa Cal Boix (Santpedor), la pastisseria Fidel Serra (Igualada) i el forn de pa Ca la Xata (Capellades) van ser distingits ahir pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el transcurs de l'acte de lliurament dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial per la seva trajectòria centenària o de cent cinquanta anys. Així, la pastisseria igualadina ha celebrat ja el seu centenari, mentre que la resta d'establiments guardonats han arribat als 150 anys d'història.

L'acte es va celebrar dilluns i va tenir la presència, a més de Puigdemont, del conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila. Els premis, que arriben enguany a la seva dissetena edició, són el reconeixement del Govern català a les iniciatives més innovadores del comerç urbà de proximitat i a l'activitat ininterrompuda del comerç.

L'acte es va fer al Palau de la Generalitat i hi van asistir la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i el gerent del Consorci de Comerç, Miquel Rodríguez.

Durant la mateixa gala, la Generalitat també va reconèixer la trajectòria de persones, empreses i entitats, per la seva dedicació, capacitat d´innovació i emprenedoria i la seva contribució al prestigi del sector a Catalunya. Concretament, va reconèixer la tasca de Benito García Débora, propietari de Benito Sports, empresa formada per 10 botigues especialitzades en la venda d´articles esportius, per l´impuls de la cooperació a través d´entitats com ANCECO i COMERTIA. També ha estat distingit Vicenç Gasca i Grau, per la seva tasca en defensa del comerç de proximitat, a través de l´associació Sant Antoni Centre Comercial i la Fundació Barcelona Comerç; i Artemi Nolla Furriol, fundador i director general d'AN Grup, un dels principals grups de restauració del país, per la seva visió de futur en apostar per nous formats d´establiment.