La Junta General de la Mútua Intercomarcal va aprovar ahir la incorporació a la seva junta directiva de les empreses Aliments Congelats Friman, S.A. i Sagalés, S.A. Aquestes incorporacions refermen la presencia d'empreses representatives o amb una forta vinculació al Bages a la seva junta directiva, ja que actualment ja hi estaven representades Fundació Ampans, Vinícola del País, S.A.U., Accessoris Manresa, S.A., Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages. Durant la junta general també es va aprovar la incorporació a la junta directiva de l'empresa Witte y Solá, S.A. de Sant Fost de Campsentelles.

A la junta general es van presentar els resultats de gestió cor-responents a l'exercici 2016. La mútua ha obtingut un màxim històric de 176,47 milions d'euros en ingressos per cotitzacions socials, el que representa un increment del 10,87% respecte al 2015. El resultat a distribuir de l'exercici ha sigut d'11,58 milions d'euros.

Després de constituir les reserves legals, l'entitat ha generat un excedent de gestió de 7,4 milions d'euros que s'aportaran als fons de la Seguretat Social, tal com estableix la normativa vigent.

Alexandre Blasi, president de l'entitat, Jordi Serres, secretari de la Junta Directiva, i el manresà Enric González, director general, van ser els encarregats de presentar als mutualistes les principals magnituds d'un exercici molt positiu per a l'entitat.

Durant la junta general es van presentar també les dades corresponents a empreses afiliades i treballadors protegits que han experimentat un important creixement. Així l'afiliació d'empreses s'ha vist incrementada el 4%, fins a les 43.225, els treballadors protegits han tingut un augment del 7,8%, fins als 236.267 i, finalment, els treballadors autònoms protegits han crescut el 7,4%, fins als 60.026.

Durant la junta es van destacar les dades relatives a la satisfacció dels usuaris, amb fins al 92 % de satisfacció en l'assessorament, del 97% del tracte rebut i amb el 73 % de consultes amb un temps d'espera inferior als 15 minuts.

També es van exposar les principals dades d'activitat de la mútua. Així, s'han gestionat 23.751 accidents de treball amb un índex d'incidència del 4,82%. També s'han gestionat 55.352 baixes de contingències comunes i 5.984 expedients de baixes en el Règim Especial de Treballadors Autònoms.

Enric González va remarcar que, d'acord amb l'avantprojecte de pressupostos del 2018 que es presentarà al Ministeri per a la seva aprovació, la mútua espera assolir una recaptació de 210 milions d'euros en quotes seguint, així, el creixement sostingut dels últimes exercicis.

Mútua Intercomarcal compleix enguany els seus 85 anys d'història arrelada a Manresa i al Bages. Des dels seus inicis, com a Mútua Manresana d'Assegurances Socials, sempre ha mantingut la implicació amb la societat bagenca, ja que és la Mútua del Bàsquet Manresa, així com també va ser una de les impulsores del Centre Hospitalari a la dècada dels 70, entre altres iniciatives.