Aplicar el ioga al món de l'empresa amb l'objectiu de millorar el benestar dels treballadors i també l'absentisme laboral que causen les baixes. Aquest és l'objectiu de l'empresa Corporate Balance, impulsada pel callussenc Serafí del Arco i tres socis més: Álex Pérez, Isabel Curós i Anna Diloy.

Segons explica Del Arco, «entenem que el que ens funciona a nosaltres també pot funcionar en el món de l'empresa». Així, assenyala que a través del ioga o altres disciplines com la fisioteràpia es pot reduir tant l'estrès laboral com també l'impacte de les afectacions físiques pròpies de cada lloc de treball, des d'una tendinitis per l'ús del ratolí de l'ordinador fins a afectacions més grans pròpies d'altres llocs de treball. En aquest sentit Del Arco assenyala que una de cada cinc baixes laborals a l'estat espanyol està causada per mals d'esquena i el 60% de baixes estan relacionades amb problemes psicològics. De fet, a part de ioga, també ofereixen sessions de mindfulness, molt similar al ioga i que es basa en tècniques de respiració i capacitat de tensió. Aquest últim servei, en general està més adreçat a directius de les empreses.

Del Arco assegura que la millora del benestar aporta un doble benefici per a les empreses. Per una banda, es redueixen les baixes laborals, i de l'altra ajuda en la retenció del talent, perquè «si el treballador està més a gust, es vol quedar a l'empresa, on a més a més s'ha optimitzat el seu rendiment laboral».

Les sessions es fan a la mateixa empresa que contracta els seus serveis, ja sigui en grup amb els diferents treballadors o en sessions personalitzades.

A l'hora de portar a terme la seva proposta a les empreses, Corporate Balance fixa un pla amb uns objectius determinats, com pot ser reduir les afectacions o les taxes d'absentisme en un percentatge determinat, i si no ho aconsegueixen no cobren pels seus serveis.

Del Arco assegura que els efectes positius del ioga i el mindfulness es noten al cap d'uns dos mesos, sempre que es realitzi una sessió cada setmana de forma regular. L'activitat aporta un doble benefici: mentre es realitza, el treballador aprèn a practicar-la, i al mateix temps també sap com pot prevenir determinades lesions. I si s'abandona l'activitat, assenyala que «et tornaràs a trobar malament o a tenir els mals», però afegeix que «si veus que funciona, és com quan fas esport, el cos t'ho demana».

D'altra banda, Corporate Balance també ofereix altres activitats per millorar el rendiment dels treballadors i directius a les empreses. Es tracta de fer activitats canviant l'entorn de l'empresa per la natura, ja sigui per un dia o durant un cap de setmana, en el marc de les quals es treballen aspectes determinats, i també es poden fer reflexions conjuntes per tal de fixar uns objectius concrets per a la companyia.