El butà costarà un 5 per cent més aquest dilluns

El preu màxim de la bombona se situarà en 14,88 euros i acumularà una pujada del 32% el darrer any

16.07.2017 | 13:27
El butà costarà un 5 per cent més aquest dilluns

El preu mitjà de la bombona de butà experimentarà una pujada del 5% aquest dimarts amb la qual haurà quedat pràcticament absorbit el dèficit que implicava aquesta activitat en els últims bimestres, van indicar a Europa Press en fonts del sector.

Després d'aquesta revisió, el preu màxim de la bombona una vegada inclosos els impostos se situarà en 14,88 euros i acumularà una pujada del 32% des de juliol de l'any passat, quan va tocar el mínim d'11,25 euros i va tancar una seqüència de diverses revisions consecutives a la baixa.

En aquesta ocasió, s'ha produït un descens en el preu de la matèria primera que, no obstant això, no ha pogut redundar en un abaratiment de la bombona, sobre la qual pesava un dèficit procedent de bimestres anteriors, en els quals precisament no s'havien repercutit les pujades de la matèria primera amb la intensitat necessària.

La pujada del proper dimarts és la màxima permesa per l'actual sistema de revisió de preus. Amb ella, el butà acumula sis revisions bimestrales a l'alça pel que fa al nivell fixat pel Govern.

El preu regulat afecta a les bombones de butà que més comunament utilitzen les llars, envasos amb càrrega igual o superior a 8 quilograms i inferior a 20 quilos, la tara dels quals sigui superior a 9 quilos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El preu del metre quadrat dels pisos creix el 6,2% el tercer trimestre

La mitjana de preu del metre quadrat de l'habitatge lliure se situa a Catalunya en 1.871,4 euros,...

La despesa en pensions puja el 3% el novembre i se situa en 8.857 milions

La despesa mensual en les pensions contributives de la Seguretat Social va arribar als 8.857,94...

Les pernoctacions en hotels cauen el 2,7 % a l'octubre

Les pernoctacions en establiments hotelers de Catalunya es van situar a l'octubre en 4,56 milions,...

Enllaços recomanats: Premis cinema