Un estudi conclou que només el 40% del comerç amb un únic establiment ven en línia

17.07.2017 | 23:31

Només el 40% del comerç amb un únic establiment ven en línia, segons un estudi encarregat per Comertia a l'escola universitària de comerç Escodi, que conclou que el comerç català aprova en presència en línia però li queda un llarg camí en l'ús de les TIC.

L'estudi, «Transformació digital en el retail a Catalunya», té l'objectiu de conèixer l'ús i el grau d'implementació de les noves tecnologies entre les empreses de comerç a Catalunya. Les eines digitals més implantades en el comerç català són el web i les xarxes socials; així, el 85,71% dels comerços disposa de web, encara que només el 40% dels comerciants l'utilitzen com a canal de venda. Facebook (85%) i Instagram (56%) són les xarxes socials més utilitzades pel sector, seguides de Twitter (39,5%) i YouTube (19,7%).

El 41% del comerç al detall català no disposa de cap tecnologia implantada en el seu establiment, encara que alguns ja han incorporat sistemes de millora de l'experiència del client, com pantalles interactives (13,6%), pagaments ràpids (19,1%), codis QR (21,8%) i tauletes tàctils (21,8%). Les cadenes de botigues de Comertia tenen més integrat l'ús d'eines de comunicació digital que el conjunt del sector.

Quant a la inversió en transformació digital que duen a terme les empreses de retail, menys del 35% inverteixen per millorar el seu posicionament en cercadors, i les que ho fan hi solen invertir menys de 1.000 euros mensuals.

Gairebé la meitat de les empreses (46,4%) fan inversió publicitària en xarxes socials, i els sectors que hi inverteixen més són l'oci i la cultura i la moda.

Durant la presentació de l'estudi, el president de Comertia, Joan Carles Calbet, va demanar més regulació d'aquests canals de venda, i més contundència davant dels canals il·legals i el frau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Estudiants de podologia d'UManresa
L'índex d'inserció laboral dels alumnes graduats a UManresa se situa en el 96%

L'índex d'inserció laboral dels alumnes graduats a UManresa se situa en el 96%

La universitat manresana incrementa en quatre punts el nombre d'exestudiants que troben feina

Les empreses valoren positivament els efectes de les reformes que va emprendre Espanya el 2012

Una majoria d'empreses valora l'impacte positiu en els seus negocis de les reformes que va...

Fórum adjudicava «percentatges de segells» i el preu el fixava el seu expresident

L'expresident de Fórum Filatélico Francisco Briones va reconèixer durant el...

Santpedor debat sobre economia social i consum responsable

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central participa aquesta setmana a la Fira de Sant Miquel de...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema