El govern espanyol anuncia una rebaixa imminent del canvi de tipus variable a fix en les hipoteques

17.07.2017 | 23:31

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va anunciar ahir que s'abaratirà el canvi d'interès variable a fix en els préstecs hipotecaris, una mesura que «afavorirà el consumidor», que així no dependrà de l'evolució de l'euríbor.

De Guindos, que va participar en un fòrum organitzat pel diari SUD a Màlaga, va emmarcar aquesta mesura en la Llei de Crèdit Immobiliari, en la qual l'Executiu insistirà en la transparència en relació amb les despeses i en la millora de les condicions per al consumidor.

Va explicar que pràcticament el 95% de les hipoteques a Espanya estan subjectes a tipus variables, lligades a l'euríbor, i són préstecs a molt llarg termini, al voltant dels 25 o 30 anys, de manera que «els tipus no sempre seran on són actualment». «Fins i tot es comença a parlar d'enduriment de la política monetària», va apuntar el ministre, que va indicar que amb aquesta llei el govern «facilitarà» que tot el volum d'hipoteques subscrites a tipus variable puguin passar-se a tipus fix si el consumidor ho decideix i ho pacta amb el seu banc o un altre alternatiu. Després de recordar que el 1996 tenia lloc la situació inversa en els tipus dels préstecs hipotecaris, el ministre va dir que l'executiu donarà «una opció molt barata des del punt de vista de cost» perquè pugui produir-se aquest canvi, tot i que el tipus fix seria concretat en una «negociació entre les parts», va precisar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Treballadors de Ponsa, dijous passat.
Nova jornada de vaga a Indústries Ponsa, de Manresa

Nova jornada de vaga a Indústries Ponsa, de Manresa

Al llarg del matí, els treballadors es concentraran a les portes de l'empresa

El Bages figura entre les comarques on més s'incrementa el nombre de visats

El primer semestre de l'any, la superfície visada a la comarca dobla la del mateix període del 2016

Home Meal es prepara per emetre bons convertibles

Home Meal, propietària de la marca Nostrum, amb planta productiva a Sant Vicenç de...

L'Ajuntament de Sant Joan impulsa amb un conveni els polígons locals

L'Ajuntament de Sant Joan ha signat un conveni de col·laboració amb...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema