El grup constructor i de serveis ACS, que va ser accionista d'Abertis fins al 2012, sospesa la possibilitat d'entrar en la licitació per la concessionària i llançar una contraopa que competeixi amb la formulada per l'empresa italiana Atlantia.

Fa dos dies, el gestor aeroportuari Aena va confirmar que havia estudiat l'opció de presentar una oferta per Abertis, però va explicar que el seu principal accionista, l'entitat pública Enaire, dependent del ministeri de Foment, l'havia rebutjat. Els inversors aposten per una contraopa d'ACS perquè tant la constructora com Atlantia van caure ahir en borsa mentre que Abertis va experimentar una puja.

El grup, presidit per Florentino Pérez, va confirmar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que estudia «amb assistència d'assessors externs» una possible oferta sobre Abertis, però va precisar que l'operació no s'ha sotmès encara al consell d'administració i que, de moment, no ha pres cap decisió.

Segons Expansión, que va avançar la notícia, una de les opcions que estudia ACS és llançar l'opa a través de la seva filial alemanya Hochtief, en què té una participació del 72%. Fonts del sector apunten que ACS pot permetre's l'operació, malgrat el seu elevat cost, superior als 16.000 milions d'euros, pel seu reduït endeutament. Al tancament del primer trimestre, l'apalancament financer d'ACS se situava en 0,7 cops l'EBITDA. L'abril del 2012, ACS va vendre el 10% que tenia en Abertis per 875 milions a la pròpia empresa concessionària i a OHL.

El govern, que va rebutjar aquesta setmana una possible opa d'Aena sobre Abertis, va mantenir ahir un to neutre. El portaveu de l'Executiu, Íñigo Méndez de Vigo, va dir que el govern «segueix amb interès» el procés.