El departament d'Empresa i Coneixement reforçarà el programa de subvencions al comerç aquest 2017 amb 8,5 milions d'euros, 1 milió d'euros més de la dotació prevista, i ahir va publicar les bases de la segona convocatòria d'ajuts per a la millora de la competitivitat del sector per enguany.

Amb aquest pla d'incentius 2017, la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Direcció General de Comerç, pretén promoure la posada al dia, la modernització i rendibilitat del sector, i alhora impulsar «un creixement sostenible i respectuós amb l'entorn i el medi ambient».

Els incentius s'adrecen a empreses individuals, associades o agrupades de comerç i del sector de l'artesania i la moda, i inclou 4 línies d'ajuts: la de la participació en activitats firals sectorials, multisectorials i professionals; la de transformació digital; el programa per a la nova implantació de comerços i millora comercial dels establiments; i el de la promoció i comercialització dels productes artesans. El termini per acollir-se als ajuts s'obrirà a mitjan setembre. El programa de subvencions al comerç es completa amb les 3 línies publicades a l'abril del foment de la competitivitat de l'empresa a través de les entitats, la línia d'ajut a la participació d'empreses artesanes a fires professionals d'àmbit nacional, estatal i internacional; i la línia d'internacionalització de la moda.