Les cues als controls de seguretat de la terminal T1 de l'aeroport de Barcelona-el Prat, que ahir vivia la tercera jornada amb complicacions, van arribrar als 40 minuts al voltant de les 10 hores, quan la fila de persones que s'esperava va arribar fins a l'exterior de la terminal.

Des de primera hora del matí, la terminal de l'aeroport barceloní va acollir denses cues als controls de seguretat, que gestiona l'empresa Eulen, i que fins a les 9.30 hores van rondar els 20 minuts. Aquestes cues se sumen a les de diumenge i dilluns, que els treballadors de l'empresa concessionària del servei, Eulen, deien que arribaven a ser de 2 hores, però que Aena va rebaixar a 43 minuts.

Les complicacions actuals tenen el seu origen en el conflicte laboral que mantenen Eulen i els treballadors, ja que aquests últims atribueixen les cues a la falta de personal, i asseguren que en alguns punts en els quals hi hauria d'haver cinc efectius només n'hi ha dos o tres.

Absents a la mediació

El comitè d'empresa d'Eulen, la concessionària que ofereix servei als controls de seguretat del Prat, mantindrà les aturades indefinides previstes a partir del 4 d'agost si Aena no es presenta a les reunions de mediació.

Així ho van anunciar ahir, en un acte que va reunir representants dels treballadors i de l'empresa i responsables dels departaments d'Interior i d'Empresa de la Generalitat, i que va acabar sense cap acord.

Els representants dels treballadors consideren a Aena «responsable» de la situació que està vivint l'aeroport des de diumenge. Per aquest motiu ja van anunciar la setmana passada aturades parcials de forma indefinida els divendres, diumenges i dilluns a partir del 4 d'agost .