Seat, del grup Volkswagen, va obtenir un benefici operatiu de 130 milions d'euros el primer semestre del 2017, el 40,9% més respecte als 93 milions d'euros del mateix període del 2016.

Seat va informar ahir que el volum de negoci va arribar a la xifra rècord de 5.054 milions d'euros els sis primers mesos de l'any, el 12,7% més que el mateix període del 2016 (4.485 milions). El nombre de vehicles facturats va créixer el 9,8% (aquesta xifra inclou l'Audi Q3). La millora en el mix de vendes, principalment gràcies a l'Ateca, va permetre incrementar clarament la facturació per damunt de la xifra de vehicles facturats. Les vendes (lliuraments) de la marca Seat a clients van augmentat el 13,7% entre el gener i el juny, fins a un total de 246.500 vehicles (2016: 216.800).

La companyia va remarcar que aquest ha estat el millor primer semestre de la història de Seat i que els resultats són un exemple de l'evolució positiva financera de la marca. També considera que «està entrant en una fase de creixement per avançar al següent nivell», van afegir fonts de la firma.

La segona meitat de l'any, Seat augmentarà les inversions i despeses en R+D per al desenvolupament de nous models, així com per al llançament comercial de l'Ibiza i de l'Arona. Cal tenir en compte que Seat va tancar el primer semestre amb unes vendes que van superar les previsions inicials.