L'Airef incrementa una dècima més el creixement del PIB català el segon trimestre

31.07.2017 | 23:40

L'economia catalana hauria crescut aquest segon trimestre l'1,1% en relació amb el primer trimestre, cosa que suposaria una forta acceleració del PIB, que passaria d'un creixement del 0,8% registrat els primers tres mesos de l'any en relació amb el desembre a un creixement previst de l'1,1% al juny en relació amb el març, segons va fer públic ahir l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef).

Si es confirma aquest creixement de l'1,1% el segon trimestre en termes trimestrals, la previsió de l'Airef seria més optimista que l'1% anunciat divendres passat pel departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda. L'Airef assegura que, amb aquest augment trimestral, el creixement interanual del PIB català el segon trimestre seria del 3,4%, tres dècimes per sobre de la taxa registrada pel conjunt de l'estat espanyol, del 3,1%, i tres dècimes més que la taxa interanual registrada el primer trimestre.

En el conjunt de l'estat, les Balears, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Madrid i Múrcia són les cinc comunitats que empitjoren la seva previsió de creixement respecte a les dades del 2016. L'AIReF estableix per a Espanya una millora d'una dècima en la taxa intertrimestral, i així abandona el 0,8% del primer trimestre de l'any per situar el país en una millora del 0,9%. El mateix succeeix en la taxa interanual, és a dir, amb comparació dels corresponents períodes del 2016: el segon trimestre, l'estimació ascendeix al 3,1%. Dins d'aquesta comparació entre trimestres del 2017 i del 2016, les economies que es mostren més puixants són les de les Canàries (3,8 per cent) i les Balears (3,7), davant del País Valencià (3,5) i Catalunya i Navarra (3,4 en ambdues). D'aquestes, totes milloren en un any la previsió de creixement.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els propietaris de l'emblemàtic Hotel Plaza de Nova York, situat al cor de la ciutat, busquen comprador

Els propietaris de l'Hotel Plaza de Nova York, un dels establiments turístics més...

Aldi inaugura avui el nou supermercat de la carretera de Vic de Manresa

La cadena de supermercats Aldi inaugura avui el seu nou establiment a la carretera de Vic de...

Trànsit proposa el 50% de serveis mínims en la vaga dels examinadors

El director general de Trànsit, Gregorio Serrano, va proposar el 50% de serveis...

Enllaços recomanats: Premis cinema