El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, va afirmar ahir que l'estat espanyol «ha recuperat el nivell de la renda que tenia abans de l'inici de la crisi», però va subratllar que «el fonamental» ara «és tornar a recuperar un milió i mig de llocs de treball».

De Guindos, que va assistir a Coín (Màlaga) al concurs i subhasta del millor tomàquet d'egües de toro del 2017, va indicar als periodistes que, malgrat la recuperació del nivell de renda, Espanya «ha perdut una dècada, perquè l'economia espanyola havia de créixer i encara no té el nivell d'ocupació que tenia abans de l'inici de la crisi».

El ministre d'Economia va insistir que l'economia espanyola ha tornat al nivell del 2007, però va recordar que en aquests deu anys havia d'haver crescut a l'entorn de l'1,5 o el 2% cada any i que d'aquesta manera, ara, hauria de tenir un nivell de producció el 15 o el 20% superior al que es registrava l'any 2007.

«Hem recuperat una part i hem tornat al nivell anterior, però encara ens queden coses per fer i, fonamentalment, aquest milió i mig de llocs de treball», va reiterar el ministre en les seves declaracions.

A més a més, el titular d'Economia va apuntar que el sector turístic «està fent una aportació important», perquè el turisme estranger aporta cada any més de 60.000 milions d'euros a l'economia espanyola, que, va remarcar, «a més es filtren per al conjunt de l'activitat econòmica, no és només l'hostaleria».

En un altre ordre de les coses i a preguntes dels periodistes sobre les mesures adoptades per l'executiu a l'aeroport de Barcelona-el Prat, el ministre de Guindos va afirmar que «es tracta de garantir la seguretat i de donar un servei», i que «el fonamental aquí és la seguretat i la comoditat dels usuaris».

El titular d'Economia i Competitivitat va agregar que avui a la tarda, al Consell de Ministres, «com va anunciar el ministre de Foment, es prendran decisions en relació amb el laude obligatori» per als treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat, ara en vaga indefinida.

Finalment, després de ser preguntat per les vacances del ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, a Equador, de Guindos va assegurar que ho «desconeix» i va afegir: «No li puc dir absolutament res, li puc dir que jo estiuejo a casa meva». Durant les seves vacances, el titular d'Exteriors, juntament amb la seva família, es va allotjar a l'ambaixada espanyola de Quito, on també es va desplaçar en cotxe oficial.