Productors de fruita de les comarques del Baix Cinca, a Aragó, i del Segrià han acordat continuar amb les mobilitzacions iniciades per exigir l'aplicació de mesures urgents amb les quals fer front a la crisi de preus que travessa el sector. Segons informa la Unión de Agricultores y Ganadores de Aragón (UAGA) en un comunicat, aquests productors fructícoles han convocat per al matí del divendres dia 18 una concentració de tractors i d'afectats a la rotonda d'accés a l'autopista AP-2 a Soses, al Segrià.

Amb la mobilització, els afectats projecten denunciar la «passivitat» del ministeri d'Agricultura a l'hora d'aplicar mesures que contribueixin a la millora del sector, en concret la retirada de 40 milions de quilos de fruita del mercat. Les fonts citades destaquen que la situació del sector és de «complet i generalitzat deteriorament» a Aragó i Catalunya, amb magatzems de distribució que no accepten més fruita i sortides de productes al mercat sense preu de venda.

En concret, UAGA expressa la seva preocupació per grans quantitats de fruita amb os emmagatzemada, 40 milions de quilos a les cambres frigorífiques d'Aragó i 47 milions en les de Catalunya.

Entre les mesures urgents sol·licitades per aquesta organització agrària destaca l'ampliació de la quota d'iniciatives contra el veto rus a la importació de préssec i nectarina des de l'agost del 2014.