Durant el 2016, la fàbrica d'Ercros a Cardona va reduir el seu índex de freqüència general d'accidents el 5 % respecte de l'any anterior, segons va informar ahir l'empresa en un comunicat.

Aquest índex mesura el nombre d'accidents, amb baixa laboral o sense, entre el personal propi i extern per cada milió d'hores treballades.

D'altra banda, Ercros va tenir, durant l'any passat, un grau de compliment del 99,4 % dels set codis de pràctiques del programa Responsible Care. Aquesta percentatge és dues dècimes superior al del 2015 i se situa per sobre de la mitjana de compliment de les firmes de l'estat espanyol que hi estan adherides. Ercros forma part del programa des del 1994 i té per objectiu aconseguir que les empreses químiques arribin a millores contínues en relació amb la seguretat i protecció de la salut dels seus treballadors així com també la protecció de les persones i les instal·lacions, el medi ambient, la tutela del producte, la comunicació i la transparència.

El centre de Cardona forma part de la divisió de derivats del clor d'Ercros i es dedica a l'extracció de la sal continguda en els runams formats pels residus procedents de les antigues extraccions de potassa a les mines de la vila. La sal extreta s'utilitza com a matèria primera per als processos electrolítics (producció de clor i sosa càustica amb tecnologia de mercuri) en altres centres de la companyia.