Els propietaris de l'Hotel Plaza de Nova York, un dels establiments turístics més emblemàtics de la ciutat, volen vendre l'hotel i estan buscant possibles compradors, segons publicava ahir The Wall Street Journal.

El conglomerat indi Sahara Group, actual propietari del mític hotel novaiorquès, va contractar els serveis d'un broquer per buscar inversors interessats, segons fonts no identificades citades pel diari.

Encara que no era clar en quant està valorat l'hotel, situat al cor de Manhattan, el diari assegurava que podria superar els 500 milions de dòlars, molt lluny dels 1.950 milions de dòlars, que va pagar la firma xinesa Anbang pel Waldorf Astoria al 2015.

No és la primera vegada que Sahara Group explora desprendre's de l'Hotel Plaza, i ja en el passat destacats magnats immobiliaris i altres fons governamentals estrangers van intentar adquirir l'establiment.

Ja han mostrat el seu interès per l'operació un fons sobirà de Qatar, un altre fons d'inversió de Xangai i fins i tot el raper Pras Michel, un dels fundadors de la banda The Fugees, segons el Journal.

Situat a la cantonada del carrer 59 i la Cinquena Avinguda, el Plaza es va inaugurar l'any 1900 i a la fi dels anys vuitanta del segle passat va arribar a formar part de la llista d'actius immobiliaris del president dels Estats Units, Donald Trump.