El nou supermercat Aldi de la Pujada Roja de Manresa va obrir portes ahir al matí. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va ser l'encarregat de tallar la cinta amb la qual es va donar l'establiment per inaugurat.

La nova botiga, a la cantonada de la carretera de Vic amb el carrer Navarcles, substitueix l'establiment que la cadena ja tenia a la mateixa carretera de Vic, a l'alçada de la rotonda del Guix i que es va inaugurar el 19 de març del 2008. El nou espai se situa a uns 400 metres de distància, i els seus accessos amb vehicle són més fàcils.

En el seu parlament, Junyent va assegurar que estava «content» per dos motius. Per una banda, va destacar que l'obertura suposa la creació de sis llocs de treball que s'afegeixen als vuit de l'antic establiment, i per l'altra, estava satisfet pel moment escollit. «És una data assenyalada, en plena festa major, i que en aquest moment hi hagi més activitat econòmica ens fa molt feliços», va dir Junyent.

Per la seva banda, Alexandre Pagès, director d'expansió d'Aldi, va destacar que el nou supermercat «suposa un canvi brutal» respecte del que ara tanquen, i que també els ha servit per adaptar l'establiment a la nova imatge i als nous estàndards de la cadena. Així, l'establiment comercial ha guanyat superfície de venda, i ha passat de 700 a 1.200 metres quadrats, i també en places d'aparcament, ja que en té un total de 113. També va remarcar l'aposta que fa la cadena per la ciutat.

Després de tallar la cinta inaugural, l'alcalde, acompanyat de Pagès i del regidor de Comerç de l'Ajuntament de Manresa, Jaume Arnau, va fer un passeig per les diferents seccions del supermercat, com la d'alimentació, drogueria, higiene i basar. Precisament, ahir al matí totes les seccions eren molt concorregudes pels clients que volien conèixer de primera mà com és i quins productes poden trobar al nou establiment.

A més a més, al llarg de tota la jornada, al nou supermercat s'hi van portar a terme demostracions de cuina, i també s'hi podien degustar alguns dels seus productes.

Aquest supermercat és el segon que el grup alemany de distribució té a la ciutat de Manresa. L'altre Aldi està situat al carrer Dos de Maig, al barri de Valldaura, i va ser obert el 6 de març del 2003. Recentment, aquest establiment també ha estat reformat per ampliar-ne l'espai de venda fins a una superfície d'uns 1.000 metres quadrats, segons va explicar Pagès. Aquesta ampliació ha servit també per adaptar-lo als nous estàndards del grup.

Aldi és una cadena de supermercats d'origen alemany i que actualment disposa d'un total de 56 establiments a Catalunya, 30 dels quals s'ubiquen a la província de Barcelona. A l'estat espanyol, el grup hi té presència des de l'any 2002, i hi acumula un total de 260 establiments. A escala global, la companyia de distribució alemanya és present a nou països europeus, i disposa de més de 5.000 botigues.