La confiança del consumidor puja a l'agost per la millora de l'economia

04.09.2017 | 23:55

La confiança dels consumidors a l'estat espanyol ha crescut lleugerament durant el mes d'agost per la millor valoració que els consumidors tenen ara de la situació econòmica i laboral actual, que ha servit per compensar l'empitjorament de les seves expectatives sobre l'economia a sis mesos.

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) va publicar ahir l'Indicador de Confiança dels Consumidors (ICC), que a l'agost ha pujat fins als 108,8 punts. D'aquesta forma l'indicador se situa mig punt per sobre del nivell registrat el mes de juliol i a un nivell molt superior als 97,3 del mes d'agost del 2016, en què els 100 punts és el llindar entre una percepció positiva i negativa.

Dels dos indicadors que formen l'ICC, el que fa referència a la situació actual ha pujat dos punts, fins a 105,4, mentre que el d'expectatives ha baixat un punt, fins als 112,1.

Respecte a la valoració de la situació actual, el CIS destaca que ha millorat en la mateixa mesura la percepció de l'evolució econòmica general i de l'economia de les llars en particular, mentre que la percepció sobre les possibilitats de trobar feina ha empitjorat lleugerament.

Dins de l'índex d'expectatives, la caiguda més gran ha estat per a la valoració de la situació futura de l'economia, mentre que els consumidors esperen que sigui menys dolenta l'evolució de la seva economia domèstica.

D'altra banda, durant el mes d'agost s'ha registrat un descens de les expectatives d'estalvi de les famílies, mentre que per contra han augmentat les previsions de consum de béns duradors, així com també la percepció que el nivell d'inflació també s'incrementarà.

Segons el sondeig que el Centre d'Investigacions Sociològiques fa servir com a base d'aquest indicador, la majoria dels ciutadans, en concret el 64,8%, pensa que la situació econòmica actual de la seva llar és igual que ara fa sis mesos, davant dels que creuen que està pitjor, que són el 18,4%, i dels que opinen que la situació de l'economia ha millorat durant aquest últim mes, que són el 16,6% dels enquestats pel Centre d'Investigacions Sociològiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de dones jubilades, descansant
Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Les prestacions són el 37 % inferiors de mitjana a les dels homes, i dos terços estan per sota del...

<em>Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls</em>

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

L'empresa manresana factura prop de 3 milions i ja se situa en els números d'abans de la crisi

El CIO de Manresa celebra una trobada entre aturats i empreses com a cloenda del programa «Tu ets capaç»

El Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació de Manresa acollirà el proper dijous al...

Enllaços recomanats: Premis cinema